Zelf uw wastafel demonteren

Wastafel demonteren

Wanneer u van uw wastafel af wilt, kunt u deze gemakkelijk en snel zelf demonteren. Kwieq staat voor u klaar met handige tips voor het veilig verwijderen van uw wastafel. Volg deze stappen op en u verwijdert uw wastafel op de beste wijze.

Benodigdheden

Om uw wastafel zelf te verwijderen, heeft u enkele essentiële materialen nodig. De volgende voorwerpen zijn van een groot belang bij het verwijderen van uw wastafel:

• Scherpe hobbyzaag.
• Diverse schroevendraaiers.

Werkwijze

Als u deze voorwerpen bij de hand heeft kunt u beginnen met de demontage van de wastafel. Om te beginnen sluit u uw waterleiding af, zodat u geen last meer heeft van stromend water bij de verwijdering van uw wastafel. Hierna draait u de knelfittingen van de kraan los of zaagt u de leidingen door. Vervolgens draait u de sifon los, schroeft u de ophangbouten los en tilt u de wastafel van de muur. U heeft nu de eerste stap gezet naar het installeren van een nieuwe wastafel, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen nieuw model te installeren, maar te gaan voor een vergroting van uw leefruimte.

Vakman nodig?

Wel willen we u erop wijzen dat het demonteren van een wastafel een precisieklus is. Vertrouwt u uw technische vaardigheden niet voor de volle honderd procent, dan raden wij u aan om een specialist in te schakelen. Via Kwieq komt u gratis in contact met diverse bedrijven bij u uit de buurt. Vul het contactformulier in en u doet automatisch een vrijblijvende offerte-aanvraag voor gerenommeerde professionals bij u in de buurt!

1 reactie

  1. Zelf had ik een kleine wastafel, die ik wou vervangen door een grotere, na heel veel zoeken heb ik gevonden hoe het dan uiteindelijk moest. Ook al is het wel heel precies werk het is me toch gelukt om de was tafel te verwisselen met een grotere. Wel kwam ik er achter dat je de pijp goed moet afzagen en dat er maximaal 2,5 cm overblijft. Bij de eerste keer had ik dat niet gedaan en toen ging het mis,maar daarna heb ik het goed afgezaagd en de wasbak werkt nu prima

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *