Zelf een wc ontstoppen

Toilet verstopt? Wc ontstoppen

Een verstopt toilet is vervelend. Iedereen maakt een aantal keren op een dag gebruik van het toilet. Wanneer deze buiten werking is, dan hebt u een probleem. Om het probleem op te lossen kunt u een loodgieter inschakelen, maar het is ook mogelijk om het probleem zelf op te lossen.

Benodigdheden om een verstopping op te lossen:

Voordat u begint met het oplossen van de verstopping moet u een aantal dingen bij de hand hebben. Waneer u eenmaal bezig bent, is het fijn dat u alle benodigdheden in de buurt hebt.

  • Ontstopper
  • Vloeibare ontstopper
  • Lange handschoenen

Stap voor stap uw wc ontstoppen

Hieronder behandelen wij de eenvoudige manier voor het ontstoppen van uw toilet. Er zijn meer mogelijkheden, maar deze zijn niet zonder risico. Het is mogelijk dat u schade toebrengt aan uw toilet. Dit is meer geschikt voor de ervaren klusser. Wij behandelen hieronder de eenvoudige wijze van het oplossen van een verstopt toilet:

  • Kijk of het probleem eenvoudig te verhelpen valt. Trek lange handschoenen aan en voel in het eerste gedeelte van de afvoer of er een blokkade zit. Als deze aanwezig is, kunt u deze weghalen.
  • Kijk of het probleem eenvoudig te verhelpen valt. Trek lange handschoenen aan en voel in het eerste gedeelte van de afvoer of er een blokkade zit. Als deze aanwezig is, kunt u deze weghalen.
  • Als dit niet lukt, probeer het dan met een ontstopper. Plaats de zuignap op de opening van de toiletafvoer en zorg dat het hele gat wordt bedekt. Beweeg de stok van de ontstopper op en neer, zo zuigt u de ruimte vacuüm.
  • Als een ontstopper ook geen effect heeft, kunt u ontstoppingsmiddel proberen. Dit is een erg agressief middel, dus controleer of het middel geschikt is voor het materiaal van uw toiletpot. U wilt natuurlijk niks beschadigen.

1 reactie

  1. een andere manier is om het te doen met een tuinslang. sluit het op een kraan aan en bedek de opening van uw afvoer met doeken. steek daar uw tuinslang tussen en zorg dat u hem stevig vast houd. zet dan de tuinslang aan en probeer met ronddraaiende bewegingen de oorzaak van de verstopping weg te spuiten. dit is wel een lastig klusje, dus als u niet zeker bent of dit u zal lukken is het beter een specialist in te schakelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *