Zelf een wastafelkraan installeren

Wastafelkraan installeren

Wilt u een nieuwe kraan op uw wastafel? Daar is de nodige technische achtergrondkennis voor nodig! Kwieq helpt u verder met een handig stappenplan voor het installeren van uw nieuwe wastafelkraan.

Stap 1: bevestigen aan het fonteintje

Een nieuwe wastafelkraan koopt u doorgaans in een doos bij de speciaalzaak. Hierbij zitten ook de materialen die u nodig heeft voor het installeren van de kraan. Wanneer u de kraan heeft gekocht, installeert u deze met een grote ring aan de onderkant van het fonteintje.

Stap 2: hoofdkraan dichtdraaien

Om te beginnen is het belangrijk voor deze klus om wel eerst de hoofdkraan dicht te draaien, zodat u er geen waterballet van maakt. Vervolgens spoelt u de leidingen waar u de kraan op aansluit eens goed door, zodat u met schone leidingen kunt werken.

Stap 3: installeren van de verschillende toevoeren

Bij een wastafelkraan zit een toevoer voor warm water en eentje voor koud water. U installeert ze door de koppelingen over de koperen buis te bevestigen en ze vast te draaien. Hierbij dient u goed op te letten welke toevoer voor koud water is en welke voor warm water.

Video

Om het voor u nog een stuk gemakkelijker te maken, hebben we hieronder een video toegevoegd. Deze legt u met heldere beelden uit hoe u de wastafelkraan installeert. We raden u aan om deze eerste te bekijken, voordat u aan de klus begint. Schakelt u liever een expert in? Via Kwieq vergelijkt u gratis en vrijblijvend offertes van specialisten in uw regio!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *