Het verwijderen en vervangen van sanitairkit

Sanitair-vervangen-verwijderen

Na loop der tijd wordt uw sanitairkit erg lelijk en is het een bron voor schimmels geworden. Dan wordt het tijd dat u uw sanitairkit gaat vervangen. In uw badkamer is veel sanitairkit te vinden. Rondom uw bad, toilet, wastafel en douche. Door al het water en de hoge temperaturen, is het een ideale broedplaats voor schimmels. Is dat het geval, dan is de beste optie uw badkamer opnieuw te voorzien van sanitairkit.

Verwijderen van de kit

Met een fijn mesje kunt u gemakkelijk de kit in de randen verwijderen voor zover dat mogelijk is. Er bestaan speciale verwijdertools die te verkrijgen zijn bij bijna elke doe-het-zelf zaak. Ook is het mogelijk om de kit te verwijderen met een afbreekmesje. Na het verwijderen moet u goed de stukjes weg laten zuigen met uw stofzuiger.

Na het verwijderen begint u aan de schoonmaak van de voegranden. Dit is mogelijk met een thinner of met een speciale siliconenkit-verwijderaar. Bent u de siliconenkit aan het verwijderen en aan het schoonmaken op een kunststof oppervlakte? Denk er dan goed om wat voor schoonmaak spullen u gebruikt. Sommige oplosmiddelen tasten kunststof aan. Als u eventueel wel met dergelijke producten gaat werken plakt u de bak dan goed af. Met een geëmailleerde bak hoeft dat niet.

Nieuwe kit aanbrengen

In een doe-het-zelf winkel is een siliconenkit te koop die een anti-schimmel bevat. Snijd u de spuitmond schuin af. Probeert u vervolgens in een zo recht mogelijke baan de kit aan te brengen. U kan er beter wat te veel dan te weinig in spuiten. Na het aanbrengen dient het meteen gladgestreken te worden. Dit kan met een ijslolly-stokje of met speciaal gereedschap. Daar krijgt het een mooi afgewerkte uitstraling van. Na het gladstrijken ontstaan er randjes naast de voegen. Deze moet u niet gelijk weghalen. U moet eerst wachten tot dat het in zijn geheel is opgedroogd. Dit duurt zo’n 12 uur. Na 12 uur zijn de randen hard en kan u met de afwerking beginnen. Het is mogelijk om deze randen netjes weghalen met een stanleymes zonder de voeg zelf te raken. Maar vaak gaan de randjes al weg als u er met uw vinger overheen wrijft.

Dit artikel is geschreven door ons loodgietetersbedrijf uit Amersfoort. Heeft u aanvullingen op dit bericht? Laat dan gerust onderstaand een bericht achter.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *