Installatie

Vergelijk loodgieters op prijs en kwaliteit!

Via waterleidingen worden uw kranen, toilet, douche of buitenkraantje voorzien van water. Daarnaast zijn er koud- en warm water leidingen. Er zijn ook verschillende soorten waterleidingen. Wanneer waterleidingen op een onjuiste manier worden geïnstalleerd is de kans op lekkage erg groot. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Types waterleidingen

Er zijn verschillende soorten waterleidingen. Het meest gebruikte soort is een koperen waterleiding, een roodkoperen buis. De roodkoperen buizen zijn verkrijgbaar in hard of zacht koper. Harde roodkoperen buizen koopt u in de gewenste lengte, zachte koperen buizen zijn verkrijgbaar per rol. De zachte koperen buizen zijn eenvoudig te buigen en zo goed te gebruiken in bijvoorbeeld muren of vloeren. Als u een roodkoperen buis en dan de harde variant wilt buigen, hebt u een buigtang nodig.

Waterleidingen wegwerken

Als u nieuwe waterleidingen gaat aanbrengen, dan wilt u dit natuurlijk zo goed mogelijk weg werken. Het is verstandig om dan rekening te houden met een paar dingen. Als u de leidingen wegwerkt in de muur, is het verstandig om zo weinig mogelijk koppelstukken te gebruiken en de verbindingen te solderen. Wanneer u leidingen aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat er ruimte rondom de leidingen vrij blijft. Want de leidingen krimpen en zetten uit. Wanneer u de leidingen op de muur monteert, dan ziet dit er minder mooi uit. Het voordeel is wel dat u lekkage eenvoudig kunt signaleren en op kunt lossen.

Een waterleiding bevestigen

Waterleidingen kunt u bevestigen met klemzadels of beugels. Bij een koud water leiding kunt u het beste een beugel plaatsen om de 50 à 75 centimeter. Bij een waterleiding met warm water is dit anders. Doordat de temperatuur sterk kan verschillen zet deze leiding ook meer uit en krimpt hij vervolgens ook. Houd bij warm water leidingen ongeveer 40 centimeter aan. Als de leidingen zijn bevestigd is het zaak om alles goed af te werken. Er moet geen lekkage ontstaan door openingen in de leidingen. Door de leidingen te solderen creëert u een waterdichte verbinding. Als u geen risico wilt lopen kunt u de installatie van waterleidingen door een loodgieter laten uitvoeren.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Kwieq werft op succesvolle wijze leads voor loodgieters. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!