Waarom komt er geen water meer uit de kraan?

Geen water uit de kraan

Misschien zal het u nooit overkomen, misschien heeft u er nu last van: een kraan waar geen water meer uitkomt. Bent u op zoek naar oorzaken voor dit verschijnsel en dingen die u hieraan kunt doen? Kwieq helpt u verder!

Mogelijke oorzaken

Om maar met de deur in huis te vallen: het kan natuurlijk goed zo zijn dat uw kraan stuk is. Als deze defect is of wordt verstopt, dan kan dit ertoe leiden dat er geen waterdoorgang meer mogelijk is. Tevens kan het zijn dat het water vervuild is, waardoor de leidingen tijdelijk zijn afgesloten. Dit komt echter weinig voor.

Een andere mogelijke reden kan zijn dat er arbeiders in de buurt aan het werken zijn aan de leidingen. Nog een laatste mogelijke optie: het vriest en uw leidingen zijn hierdoor bevroren. Een loodgieter kan u helpen om uw kraan te restaureren.

Watermaatschappij

Een andere mogelijkheid is dat uw water is afgesloten door de watermaatschappij. Deze maatschappij doet dit in sommige gevallen wanneer het water vervuild is of indien u de rekeningen voor het water niet heeft betaald. Neem altijd even contact op met uw watermaatschappij om te controleren of dit de oorzaak is voor het probleem.

Langer dan een uur geen water?

Daarnaast is het goed om te weten dat de watermaatschappij het wettelijk verlicht is om u enkele weken van tevoren op de hoogte te stellen dat u langer dan een uur geen water zult hebben. Doet de maatschappij dit niet, terwijl u niet de veroorzaker bent van het stopzetten van de leidingen, dan heeft de maatschappij een fout gemaakt en niet u.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *