Douchecabine installeren

Douchecabine installeren

Op een bepaald moment is het sanitair in uw badkamer aan vervanging toe, of misschien bent u uitgekeken op het sanitair of is alleen uw douchecabine aan vervanging toe doordat er een barst is ontstaan in de douchebak. Natuurlijk kunt u de douchecabine laten vervangen door een loodgieter. Maar als u zelf een beetje handig bent, kunt u met een beetje hulp de douchecabine zelf vervangen. Onderstaand een stappenplan.

Waarom een douchecabine?

Als u in uw badkamer een douche hebt zonder douchecabine, douchegordijn of een scheidingswand dan wordt tijdens een douche uw hele badkamer nat. Dan is het verstandig om een douchecabine te installeren, dit scheelt veel schoonmaakwerk na elke douchebeurt. Het installeren van een douchecabine is niet moeilijk. Er komt geen breekwerk bij kijken. U kunt uw bestaande afvoer verbinden met de nieuwe afvoer van de douchecabine door middel van een flexibele slang.

Het plaatsen van de douchecabine

De douchebak kunt u zo kopen met verstelbare pootjes onder de douchebak. Het is zaak dat u altijd controleert of alles waterpas zit. Om de douchebak de verstevigen kunt u de hoekankers aan de muur bevestigen. Voordat u de bak helemaal vast gaat maken, moet u de randen kitten met siliconenkit. Controleer hierna of de afvoer met flexibele slang goed werkt. Als dit het geval is kunt u het geheel vastmaken en afwerken. Het afwerken kan op verschillende manieren. Wat bij u past is afhankelijk van uw wensen. Wanneer er reparaties aan de afvoer moeten worden uitgevoerd is het fijn als u eenvoudig bij de afvoer kunt komen. Houd van te voren rekening met deze dingen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *