CV ketel

Vergelijk offertes op prijs en kwaliteit

Tegenwoordig vindt u haast in iedere woning een CV ketel. CV ketels zijn afgelopen jaren veel veranderd. In veel huizen vindt u nog een oude ketel. Een CV ketel zorgt ervoor dat u warm water hebt in uw woning die uw woning of bedrijfspand verwarmd. Het systeem dat het hele gebouw verwarmd wordt ook wel een centrale verwarming genoemd. De techniek is sterk gegroeid en tegenwoordig zijn er ketels op de markt die erg zuinig zijn in het energieverbruik. Hierdoor bespaart u geld op uw energierekening.

Verschillende soorten ketels

Er zijn normale CV ketel installaties, combiketels en HR ketels. Onderstaand een overzicht:

  • Een CV ketel werkt op stookolie en aardgas. Een brander verwarmt het water in de ketel en een circulatiepomp zorgt dat het warme water in het hele verwarmingssysteem terecht komt. Een aparte boiler verwarmt het water dat bij u uit de kraan komt.
  • Een combiketel doet in eerste instantie hetzelfde als een CV ketel maar een combiketel zorgt ook voor warm water in uw woning. Zo kunt u bijvoorbeeld een warme douche nemen.
  • Een Hoogrendementsketel (HR ketel) wordt zo genoemd omdat deze een hoger rendement heeft dan een gewone ketel. Door het hoge rendement van de ketel bespaart u een hoop geld op uw energierekening.

Er zijn veel merken die ketels aanbieden. Bekende merken in Nederland zijn: Nefit, Bosch, Remeha, Vaillant, Atag en Intergas. Natuurlijk is goed onderhoud aan uw CV ketel ook belangrijk. Hiervoor kunt u een onderhoudscontract afsluiten bij uw specialist.

De prijzen

Een nieuwe ketel in uw woning kost geld. Maar de kosten zijn afhankelijk van het type ketel die u aanschaft en het merk. De kosten voor een standaard ketel zijn zo’n €700,- tot €2000,-. Bij een combiketel moet u rekening houden met een prijs van zo’n €1100,- en €3000,- en voor een hoogrendementsketel moet u rekening houden met €900,- tot €4000,-. Een goede CV ketel is belangrijk voor het verwarmen van uw woning en water maar ook voor het milieu en uw energierekening. Wilt u weten wat een nieuwe ketel kost? Vraag dan een offerte aan.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Kwieq werft op succesvolle wijze leads voor loodgieters. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!