6 procent btw-regeling verlengd!

Afgelopen maand is afgesproken dat de 6 procent btw-regeling wordt verlengd met een halfjaar. Dit is afgesproken door het kabinet en bevriende oppositie, tijdens het overleg over de begroting van volgend jaar. Het lage btw-tarief blijft gelden tot volgend jaar juli (2015). Het is de tweede keer dat de periode verlengd wordt. Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) zei in een reactie: “Het is belangrijk dat wij ook onze betrokkenheid daarbij laten blijken.”

Bouwend Nederland verrast

Door de afspraken van het kabinet is bouwend Nederland erg verheugd dat het lage btw-tarief wordt verlengd met een halfjaar. Een woordvoerder zei ook dat ze er erg blij mee waren en dat ze er een jaar lang voor hebben gepleit. Volgens hem is de maatregel hard nodig omdat de bouw er nog lang niet is. Ook zei de woordvoerder dat het aantal banen aan het afnemen is. De bouw is nog niet uit de crisis, daarom kunnen ze hierdoor de opdrachtgevers aan te zetten tot renovatie, woningen energiezuinig maken, verduurzamen etc. Deze regeling levert niet alleen werk op voor aannemers, maar het heeft ook voor ongeveer 20.000 banen gezorgd.

Installatiebranche

Ook de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche is blij met de verlenging van het lage btw-tarief. De organisatie verwacht dat er hierdoor veel woningbezitters en woningcorporaties energiebesparende maatregelen zullen nemen. Eerder wilden huishoudens met renovatieplannen hun werkzaamheden zelf doen, maar door de verlenging van het lage btw-tarief zullen ze toch gebruikmaken van professionals. Vooral de badkamer, woonkamer en keuken zullen onder handen genomen worden volgens de installateurskoepel.

Zorg

Eerder was bekend geworden dat ongeveer 1 miljard euro vrij wordt gemaakt voor een verlichting van eerder afgesproken lastenverzwaringen. De zorgpremie zal komend jaar met tien euro per maand stijgen. Ook wordt er meer geld vrij gemaakt voor noodhulp en de opvang van vluchtelingen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *